Vitbok om KPML(r), SÄPO och åsiktsregistreringen i Sverige 1969-1998

Anders Carlsson
Anders Carlsson: Vitbok om KPML(r), SÄPO och åsiktsregistreringen i Sverige 1969
Anders Carlsson: Vitbok om KPML(r), SÄPO och åsiktsregistreringen (baksida)
90 kr

Den 22 december 1998 ströks KPML(r) från den hemliga lista över de politiska organisationer som SÄPO sedan början av 1970-talet haft alla regeringars uppdrag att övervaka. Som sista organisation.

Om åsiktsregistreringen av medlemmar i KPML(r) och andra politiska organisationer därmed upphört, är en annan sak. Den kan givetvis fortgå listan förutan, såsom den fortgått alltsedan åsikts­regi­strering förbjöds i lag 1 oktober 1969.

Vår slutsats är självklar. Åsiktsregistreringen utgör en varböld på demokratin. För att skära bort bölden och läka såret krävs alla papper på borden; krävs att SÄPO:s arkiv öppnas in i minsta skrymsle; krävs att de ansvariga tvingas vittna under ed och ställs till juridiskt ansvar där brott kan styrkas. Krävs en verklig uppgörelse med den polisstats­mentalitet som åsiktsregistreringen är ett uttryck för.

Hårda ord, kan tyckas. Men inte. Bevismaterialet i denna vitbok är så omfattande och så entydigt, att ingen demokrat efter genomläsning kan dra någon annan slutsats. Eller? Läs och begrunda.

Göteborg 24 januari 2001
Anders Carlsson,
ordförande i KPML(r)

Utgivningsår: 
2001
Förlag: 
Proletärkultur
ISBN: 
91-7384-051-3
Vikt: 
152 g
Sidor: 
95